简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañol
Museum Voorlinden …
In nauwe samenwerking met de opdrachtgever heeft Kraaijvanger Architects een...

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever heeft Kraaijvanger Architects een gebouw ontworpen dat in alle opzichten dienend is aan de kunst.

De langwerpige grondvorm bestaat uit natuursteen- en transparante glaswanden. De architectuur draagt op deze manier bij aan de natuurbeleving binnen. 

Daglicht

De zalen worden verlicht door het immer veranderlijke natuurlijke daglicht dat de kunstwerken tot leven brengt. Het kenmerkende licht van de Hollandse kust valt dankzij ingenieus afgesneden buisjes gedoseerd naar binnen. Een velum en transparant glasdak, waarin indirect LED licht is opgenomen, zorgt ervoor dat zowel op minder zonnige dagen als bij avond de kunstwerken zo natuurlijk mogelijk verlicht worden.

Plattegrond

Driedeling

Het interieur kent globaal een driedeling en volgt daarmee het museale programma: collectiepresentaties (1), wisselende tentoonstellingen (2) en permanente in-situ werken (3). Het interieur bestaat uit een twintigtal zalen, een auditorium, bibliotheek, prentenkabinet, educatieve ruimte, restauratieatelier en museumshop.